Het orthopedisch schoentechnisch bedrijf Vijgen-Deckers is oorspronkelijk in 2001 ontstaan op Akerstraat 30 te Spekholzerheide, door Armand Vijgen en Myneke Vijgen-Deckers.
Daar waar de 1e generatie schoenmaker ook is gestart in 1902, namelijk Joseph Vijgen.
De maatschoenmaker voor particulieren en bedrijven zoals de kolenmijn Willem Sophia.
Gevolgd door zijn zoon Theo Vijgen , de 2e generatie.
Hij die in 1932, door de schoenfabrieken, tot schoenwinkelier en schoenhersteller uitgroeide.
Deze weer gevolgd door zijn zoon Armand Vijgen, de 3e generatie schoenmaker.

Armand die op zijn 16e al actief was in de schoenmakerij, startte met 17 jaar in de orthopedisch onderwerkmakerij elders. Myneke Vijgen kwam later in 1989 in de orthopedische onderwerken terecht.
Tot het overlijden van Theo Vijgen in juni 2001.

Vanwege een onbemande werkplaats hebben Armand en Myneke samen het initiatief genomen om als zelfstandige voor Orthopedische Schoentechnische bedrijven te gaan werken als onderwerkmakers. Bij deze werden ze heel veel gesteund en geholpen door de ouders van Myneke. Waardoor ze hen ook als mede-oprichters zien van Orthopedisch Schoentechnisch bedrijf Vijgen-Deckers V.O.F.

Door de groei van het bedrijf kwamen ze twee jaar later in augustus 2003 op de Laurastraat in Eygelshoven terecht. Daar waar zij een grotere werkplaats kregen en een winkel erbij.
Maar Myneke zag meer interesse om het hele vak te leren en wilde de opleiding Orthopedisch Schoentechnicus te Nieuwegein volgen. Die zij met lof mocht behalen in juni 2009.

Armand Vijgen